gezondheid en ziekte

Systemische kijk op gezondheid en ziekte

Stephan Hausner

In deze vier daagse training maken we kennis met het werk van Stephan Hausner. De systeemgeneeskunde beschouwt ziekte of symptomen niet als een stoornis/aandoening, maar veeleer als een poging tot een oplossing, als uiting van intermenselijke interactie.

Mensen en hun problemen worden in een bredere context gezien, in gezinnen en grotere systemen en over meerdere generaties heen.

"Systemische geneeskunde" onttrekt zich aan de noodzaak om oorzakelijke verbanden te herkennen en richt zich in plaats daarvan op het eigen potentieel van de patiënt om gunstige veranderingen op gang te brengen.

Stephan is een zeer grote naam als het gaat om opstellingen over ziekte en gezondheid. Zijn boek ‘Zelfs als het mijn leven kost’ (2009) is een standaardwerk voor iedereen die wil lezen over systemisch werken met gezondheid en ziekte. Met talrijke voorbeelden laat hij zien hoe chronische ziekten en langdurige symptomen verband kunnen houden met verborgen dynamieken in de familiesystemen. De training is in het engels.

Deelname aan deze training is geen garantie voor het neerzetten van je opstelling, of delen daarvan.

 

Deze verdiepingstraining is in eerste instantie bedoelt voor mensen die de basis training 'Opstellingen en systemische werk' hebben gedaan. Ook mensen die een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd kunnen zich opgeven.

Prijs

€ 650,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

wo 27 apr 18:00 t/m zo 01 mei 16:00

Aantal blokken

1

Agenda Verdiepingsmodule met Stephan Hausner 2022
wo 27 apr 18:00 t/m zo 01 mei 16:00 Verdiepinsgmodule Stephan Hausner
Stephan Hausner
de Bron
Kosten verblijf: € 355,-